Dovoľujeme si Vás pozvať na workshop fakultného Centra pre globálnu politickú ekonómiu, tentokrát k téme migrácie v strednej a východnej Európe s názvom "Migration and Central and Eastern Europe". Workshop sa bude konať v anglickom jazyku vzhľadom na medzinárodné obsadenie rečníckeho panelu.
 
461848054 122189295212194970 8105872081446009485 n 2
 
Migrácia sa stala dôležitou témou v európskej sfére pred niekoľkými rokmi a zostala ňou aj napriek tomu, že v médiách stratila svoj význam. Tento workshop sa zameria na migračný obrat, konkrétne z pohľadu strednej a východnej Európy. Bude sa diskutovať o prepojení medzi migráciou, polarizáciou a novými populačnými prejavmi, ako aj o materiálnych procesoch, ktoré stoja za súčasným autoritárskym obratom v strednej a východnej Európe. Workshop zároveň skúma migráciu do a z nášho regiónu a to z pohľadu teórie závislosti a zdôrazní dôležitosť migrácie do závislých trhových ekonomík, v ktorých žijeme. Na záver prebehne diskusia o konkrétnych vládnych politikách, ako aj o ideologických prístupoch voči krajanom zo strednej a východnej Európy. Pozornosť upriamime na takzvanú "privilegovanú migráciu".

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.