Dovoľujeme si Vás pozvať na ďalšiu diskusiu fakultného Centra pre globálnu politickú ekonómiu, tentokrát k téme 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ: Napreduje slovenská ekonomika v konvergencii v rámci Európskej únie?

napreduje slovenská ekonomika v konvergencii v rámci európskej únie 3

Po 20 rokoch členstva Slovenska v Európskej únii ostávajú ekonomické rozdiely medzi jednotlivými členskými štátmi výrazné v mnohých oblastiach a slovenská ekonomika v mnohom zaostáva za priemernými ukazovateľmi Únie.

Naplnili sa očakávania ekonomickej konvergencie spred 20 rokov? Ako prispelo členstvo v EÚ rozvoju slovenskej ekonomiky (úloha obchodu, investícií, prístupu na finančné trhy, migrácie, inštitucionálnych zmien)? Čo môžeme očakávať od nadchádzajúcich rokov slovenského členstva v Európskej únii? Sú výsledky konvergencie odlišné na makroekonomickej a mikroekonomickej úrovni? Aké ukazovatele máme sledovať pri hodnotení konvergencie? Ako sa počas členstva v Únii vyvíjali ukazovatele nerovností na Slovensku?

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.