Dovoľujeme si Vás pozvať na workshop „Kariéra v inštitúciách EÚ“, ktorý sa uskutoční dňa 4. 4. 2024 v čase od 9:00 do 12:15 prezenčne na Ekonomickej univerzite v Bratislave, Dolnozemská cesta 1, Bratislava a zároveň online prostredníctvom platformy MS Teams.

Workshop je určený študentom vysokých škôl, absolventom spoločenskovedných, prírodných a technických odborov i občanom SR žijúcim v zahraničí, ktorí uvažujú o práci pre inštitúcie EÚ. Dozviete sa najnovšie informácie z oblasti výberových konaní na pozície v inštitúciách EÚ, ktoré organizuje úrad European Personnel Selection Office (EPSO). Budete mať príležitosť osobne stretnúť sa so zástupcami Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a tiež sa virtuálne spojiť so Slovákmi, ktorí pracujú v európskych inštitúciách. Predstavitelia úradu EPSO prinesú informácie z prvej ruky o súčasnej podobe výberových konaní. Súčasťou workshopu bude aj odprezentovanie prípravných kurzov na výberové konania na pozície generalistov (AD Generalists) a špecialistov (AD Specialists). Kurz budú od zimného semestra spoločne realizovať Ekonomická univerzita v Bratislave a Vysoká škola ekonomická v Prahe.

Účasť na workshope je bezplatná. Registrácia prebieha prostredníctvom registračného formulára do 2. apríla 2024 (vrátane). Link na pripojenie v prípade online účasti bude zaslaný 24 hodín pred konaním podujatia na e-mailovú adresu, ktorú uvediete vo formulári. Registrácia pre prezenčnú účasť bude možná len do naplnenia kapacity.

Link na registračný formulár, v prípade, že odkaz vyššie nie je funkčný: https://forms.office.com/e/ycBe7kNiGi

Program workshopu:

9.00 – 9.15 Úvodné slovo (Viera Uhlárová, Zastúpenie EK na Slovensku)

9.15 – 9.35 Koncepcia pre zvýšenie zastúpenia občanov SR v inštitúciách EÚ (Slavomíra Mašurová, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR)

9.35 – 10.20 Osobná skúsenosť občanov SR s EPSO a prácou pre inštitúcie EÚ (Mária Novak, CINEA; Viktória Peštová, DG Trade)

10.20 – 10.30 Prestávka

10.30 – 11.15 Výberové konania do inštitúcií EÚ (Heike Gras, Európsky úrad pre výber pracovníkov)

11.15 – 11.45 Príprava na kariéru v inštitúciách EÚ (Nicole Grmelová, Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Prahe)

11.45 – 12.15 Diskusia a záverečné poznámky

workshop kariera v EU 1

workshop kariera v EU 2 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.